Brassói aprópecsenye

2014.03.08 04:57

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • só, bors, majoranna
  • olaj
  • (ételízesítő, leveskocka)
  • 30 dkg vecsési vitaminsaláta

A húst vékony csíkokra szeleteljük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst. Lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, majorannával, és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Ezután felengedjük pici vízzel, (vagy húslevessel/csontlével) és készre pároljuk.

A burgonyát hasábformára, vagy kockára darabolva megsütjük olajban az eredeti receptek szerint, de megsüthetjük a sütőben, vagy megfőzzük és összetörjük ízlés szerint.

Vitaminsalátával kínáljuk.

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode