Brassói aprópecsenye
2014.03.08 04:57Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- só, bors, majoranna
- olaj
- (ételízesítő, leveskocka)
- 30 dkg vecsési vitaminsaláta
A húst vékony csíkokra szeleteljük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst. Lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, majorannával, és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Ezután felengedjük pici vízzel, (vagy húslevessel/csontlével) és készre pároljuk.
A burgonyát hasábformára, vagy kockára darabolva megsütjük olajban az eredeti receptek szerint, de megsüthetjük a sütőben, vagy megfőzzük és összetörjük ízlés szerint.
Vitaminsalátával kínáljuk.
———
Vissza