Bőrös disznósült párolt káposztával és tört burgonyával
2013.12.27 18:33Bőrös disznósült
Hozzávalók:
- 2 kg bőrös disznócomb
- 10 dkg szalonna
- 2 dl sör
- só, bors, majoranna, zsír
A combot a húsos oldal felől befűszerezzük, megszórjuk sóval, borssal és majorannával. (A fűszerezést már előző nap is elvégezhetjük.) A bőrös oldalt bevagdaljuk (ezt az oldalt nem fűszerezzük meg). A húst tepsibe rakjuk, zsírral megkenjük a bőrös oldalát, és a tepsibe is rakunk egy kevés zsiradékot és egy kis vizet. A húst letakarjuk alufóliával és közepesen meleg sütőbe toljuk. Amikor a hús már megpuhult levesszük az alufóliát, és sörbe mártott szalonnával időnként megkenegetjük a húst, amíg szép pirosra és ropogósra nem sül.
Párolt káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg gyalult fehér káposzta
- 50 dkg gyalult lila káposzta
- 1 db nagyobb alma
- 2-3 ek cukor
- só, őrölt köménymag, bors,
- 2 ek ecet
- zsír vagy olaj
A cukrot olajon vagy zsíron karamellizáljuk lassú tűzön, azután rátesszük a káposztát, amit sózunk, majd kicsit kevergetjük, hogy a káposzta levet engedjen. A káposztát borsozzuk és köménymaggal ízesítjük, és hozzátesszük a hámozott és reszelt almát is, majd lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk az ecetet és néhány perc múlva el is készül.
Törtburgonya
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej hagyma
- só, bors, olaj
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük. Olajban pirított hagymával összeforgatjuk.
———
Vissza