Bőrös disznósült párolt káposztával és tört burgonyával

2013.12.27 18:33

Bőrös disznósült

Hozzávalók:

  • 2 kg bőrös disznócomb
  • 10 dkg szalonna
  • 2 dl sör
  • só, bors, majoranna, zsír

A combot a húsos oldal felől befűszerezzük, megszórjuk sóval, borssal és majorannával. (A fűszerezést már előző nap is elvégezhetjük.) A bőrös oldalt bevagdaljuk (ezt az oldalt nem fűszerezzük meg). A húst tepsibe rakjuk, zsírral megkenjük a bőrös oldalát, és a tepsibe is rakunk egy kevés zsiradékot és egy kis vizet. A húst letakarjuk alufóliával és közepesen meleg sütőbe toljuk. Amikor a hús már megpuhult levesszük az alufóliát, és sörbe mártott szalonnával időnként megkenegetjük a húst, amíg szép pirosra és ropogósra nem sül.

Párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyalult fehér káposzta
  • 50 dkg gyalult lila káposzta
  • 1 db nagyobb alma
  • 2-3 ek cukor
  •  só, őrölt köménymag, bors,
  • 2 ek ecet
  • zsír vagy olaj

A cukrot olajon vagy zsíron karamellizáljuk lassú tűzön, azután rátesszük a káposztát, amit sózunk, majd kicsit kevergetjük, hogy a káposzta levet engedjen. A káposztát borsozzuk és köménymaggal ízesítjük, és hozzátesszük a hámozott és reszelt almát is, majd lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a káposzta megpuhult, hozzáadjuk az ecetet és néhány perc múlva el is készül.

Törtburgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • só, bors, olaj

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük. Olajban pirított hagymával összeforgatjuk.

Vissza