Bazsalikomos paradicsomleves

2014.01.10 12:46

Hozzávalók:

  • 500 ml paradicsom szósz
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
  • 1-2 kk himalaya só
  • pár levél friss bazsalikom
  • 4 evőkanál xilit
  • késhegynyi őrölt zöld, vagy fekete bors
  • 1 l víz
  • 100 g tönköly tészta

Az olíva olajon az apróra vágott 1 cikk fokhagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a paradicsom szószt, majd felöntjük a vízzel és felforraljuk. Utána következhet az ízesítés: só, xilit, második cikk préselt fokhagyma, zöld bors.

Tönköly betűtésztát megfőzzük enyhén sós vízben és a leveshez adjuk, majd az apróra vágott, friss bazsalikommal megszórjuk. 

 

Vissza
Készíts ingyenes honlapot Webnode