Bazsalikomos paradicsomleves
2014.01.10 12:46Hozzávalók:
- 500 ml paradicsom szósz
- 3 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
- 1-2 kk himalaya só
- pár levél friss bazsalikom
- 4 evőkanál xilit
- késhegynyi őrölt zöld, vagy fekete bors
- 1 l víz
- 100 g tönköly tészta
Az olíva olajon az apróra vágott 1 cikk fokhagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a paradicsom szószt, majd felöntjük a vízzel és felforraljuk. Utána következhet az ízesítés: só, xilit, második cikk préselt fokhagyma, zöld bors.
Tönköly betűtésztát megfőzzük enyhén sós vízben és a leveshez adjuk, majd az apróra vágott, friss bazsalikommal megszórjuk.
———
Vissza