Bakonyi sertésborda
2014.01.30 22:08Hozzávalók:
8 szelet karaj
25 dkg friss csiperke
1 paradicsom
1 tv paprika
1 vöröshagyma
2 dl tejföl
só, bors, pirospaprika
olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk és kiklopfoljuk, majd egy magas falú lábosban, olajban hirtelen mindkét felüket pirosra sütjük. A szeleteket pihentetjük, a lábosban visszamardt olajon a kockára vágott vöröshagymával, a pirospaprikával pörköltalapot készítünk és a szeletelt gombát beletesszük. Amikor a gomba már puhulni kezd, a zöldpaprikát és a paradicsomot is beletesszük, majd a karajszeleteket is visszatesszük a lábosba és a húsok puhulásáig főzzük. A húsokat kivéve tejföllel behabarjuk a szószt.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
———
Vissza