Bakonyi sertésborda

2014.01.30 22:08

Hozzávalók:

8 szelet karaj
25 dkg friss csiperke
1 paradicsom
1 tv paprika
1 vöröshagyma
2 dl tejföl
só, bors, pirospaprika
olaj

Elkészítés:

A karajszeleteket sózzuk és kiklopfoljuk, majd egy magas falú lábosban, olajban hirtelen mindkét felüket pirosra sütjük. A szeleteket pihentetjük, a lábosban visszamardt olajon a kockára vágott vöröshagymával, a pirospaprikával pörköltalapot készítünk és a szeletelt gombát beletesszük. Amikor a gomba már puhulni kezd, a zöldpaprikát és a paradicsomot is beletesszük, majd a karajszeleteket is visszatesszük a lábosba és a húsok puhulásáig főzzük.  A húsokat kivéve tejföllel behabarjuk a szószt. 

Kifőtt tésztával tálaljuk. 

Vissza