Bácskai rizses hús
2014.02.04 13:39Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb
- 1 hagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- olaj
- 25 dkg rizs
A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk.
34 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet megpároljuk, azaz pörköltet készítünk.
34 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet megpároljuk, azaz pörköltet készítünk.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, 2-3 percig kevés olajon pirítjuk és a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk, lefedjük, és előmelegített sütőben az egészet puhára pároljuk, de ne felejtsük el egyszer-kétszer megkeverni.
Csalamádét kínáljunk hozzá!
———
Vissza