Baconos, rucola pestos csirkecsigák

2014.01.24 09:53

A rucola pestohoz:
10 dkg rucola (borsmustár)
2 ek darált mandula
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
2-3 ek frissen reszelt parmezán

A csigákhoz:
szeletelt, füstölt bacon
2 csirkemell filé
reszelt (füstölt)sajt

A pestohoz a rucolát, mandulát, fokhagymát és parmezánt késes turmixba teszem, tekerek rá borsot és turmixolás közben annyi olívaolajjal engedem fel, hogy sűrű mártás állagú legyen.

A csirkemell filéből a bacon szeletek szélességével nagyjából megegyező szélességű csíkokat vágok. Minden bacon szeletre terítek egy csirkemell csíkot, bekenem pestoval, megszórom reszelt sajttal, csigaszerűen feltekerem és mindegyiket a muffintepsi egy-egy mélyedésébe rakom. A tetejükre teszek még egy kiskupac reszelt sajtot és 20 percre 180 fokos sütőben sütöm. Körettel vagy salátával, melegen, hidegen, mindenhogy jó.

eredeti recept:

https://gabojsza.cafeblog.hu/2010/01/09/baconos-rucola-pestos-csirkecsigak/

Vissza