Baconos, rucola pestos csirkecsigák
2014.01.24 09:53A rucola pestohoz:
10 dkg rucola (borsmustár)
2 ek darált mandula
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
2-3 ek frissen reszelt parmezán
A csigákhoz:
szeletelt, füstölt bacon
2 csirkemell filé
reszelt (füstölt)sajt
A pestohoz a rucolát, mandulát, fokhagymát és parmezánt késes turmixba teszem, tekerek rá borsot és turmixolás közben annyi olívaolajjal engedem fel, hogy sűrű mártás állagú legyen.
A csirkemell filéből a bacon szeletek szélességével nagyjából megegyező szélességű csíkokat vágok. Minden bacon szeletre terítek egy csirkemell csíkot, bekenem pestoval, megszórom reszelt sajttal, csigaszerűen feltekerem és mindegyiket a muffintepsi egy-egy mélyedésébe rakom. A tetejükre teszek még egy kiskupac reszelt sajtot és 20 percre 180 fokos sütőben sütöm. Körettel vagy salátával, melegen, hidegen, mindenhogy jó.
eredeti recept:
https://gabojsza.cafeblog.hu/2010/01/09/baconos-rucola-pestos-csirkecsigak/
———
Vissza