Baconbe töltött fasírt, burgonyapürével, tejfölös uborkasalátával

2014.01.25 11:35

Hozzávalók a fasírthoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 12 szelet bacon
  • 1 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika

Hozzávalók a burgonyapüréhez:

  • 4 db burgonya
  • vaj, tejföl, tej, ízlés szerint
  • só, bors

Hozzávalók a tejfölös uborkasalátához:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • só, bors, (salátaöntet)
  • (olivaolaj)

A darált húsból, a beáztatott és kicsavart zsömléből, a tojásokból, az apróra vágott hagymából és fokhagymából, a fűszerek hozzáadásával fasírozottat gyúrunk. Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a baconökkel, a baconökre tesszük a fasírozottat, majd a masszára hajtjuk a bacont és előmelegített forró sütőbe (kb. 200 fokon) készre sütjük.

A burgonyát megfőzzük, összetörjük, és ízlés szerint ízesítjük.

Az uborkát vékonyan felszeleteljük, besózzuk, és röviden állni hagyjuk. A kinyomkodott uborkára ráöntjük a tejfölt, amit sóval borssal, esetleg fűszerkeverékkel, és kicsi olivaolajjal kikevertünk ízlés szerint.

 

 

Vissza