Baconbe töltött fasírt, burgonyapürével, tejfölös uborkasalátával
2014.01.25 11:35Hozzávalók a fasírthoz:
- 50 dkg darált hús
- 12 szelet bacon
- 1 zsemle
- 2 tojás
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
Hozzávalók a burgonyapüréhez:
- 4 db burgonya
- vaj, tejföl, tej, ízlés szerint
- só, bors
Hozzávalók a tejfölös uborkasalátához:
- 1 db kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- só, bors, (salátaöntet)
- (olivaolaj)
A darált húsból, a beáztatott és kicsavart zsömléből, a tojásokból, az apróra vágott hagymából és fokhagymából, a fűszerek hozzáadásával fasírozottat gyúrunk. Egy 12 lyukú muffin sütőt kibélelünk a baconökkel, a baconökre tesszük a fasírozottat, majd a masszára hajtjuk a bacont és előmelegített forró sütőbe (kb. 200 fokon) készre sütjük.
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, és ízlés szerint ízesítjük.
Az uborkát vékonyan felszeleteljük, besózzuk, és röviden állni hagyjuk. A kinyomkodott uborkára ráöntjük a tejfölt, amit sóval borssal, esetleg fűszerkeverékkel, és kicsi olivaolajjal kikevertünk ízlés szerint.
———
Vissza