Aszalt szilvával töltött kacsamell fenyőmagos polentával tálalva

2013.12.20 22:09

Hozzávalók:

  • 2 kacsamell
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 ek liszt, só, bors
  • 10 dkg kukoricadara
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1 ek vaj

Az aszalt szilvára öntjük a vörösbort. A kacsamell bőrös oldalát keresztirányban bevagdaljuk, de vigyázva, hogy ne vágjuk át a bőrt. A húsokat egy tepsibe helyezzük, a bőrös oldalukkal lefelé, és a húsos oldalon kissé átszúrva a húst, betöltjük a szilvákat. A húsokat forró sütőbe toljuk és 220 ° C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha a hús megsült, kiszedjük, és a visszamaradó zsírban megpirítjuk a lisztet, amit felengedünk a borral (amiben a szilvát áztattuk) sóval, borssal ízesítünk, és mártást készítünk.

A polentát is elkészítjük, ami a kacsamell körete lesz. Először is megpirítjuk a fenyőmagot egy száraz serpenyőben. A kukoricadarát állandóan kevergetve sós vízben megfőzzük. A víz mennyisége kb. dupla annyi legyen, mint a kukoricadara. Ha megfőtt a kukoricadara hozzákeverjük a fenyőmagot. Egy kerek, vagy hosszúkás formát kivajazunk, és beleöntjük a forró polentát. Amikor megdermed a polenta szeletelhető, vagy bármilyen formával formázható.

 

Vissza