Áfonyás torta – kókusztejszínes öntettel
2014.01.30 21:59Hozzávalók:
250 g világos tönköly liszt
6 evőkanál kókusz olaj
100 g nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak foszfátmentes sütőpor
késhegynyi bourbon vanília
350 ml növényi tej
250 g – 300 g friss áfonya
Öntet:
300 ml kókusz tejszín
1-2 evőkanál xilit
áfonya
késhegyni őrölt bourbon vanília
A tésztához először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a növényi tejet. Robot gép segítségével alaposan összedolgozzuk és egy kiolajozott gyümölcs torta formába öntjük. Tetejére szórjuk az áfonya mennyiség felét, majd előmelegített sütőben 180 C fokon 40 – 45 percig sütjük.
Az öntethez a kókusz tejszínt a xilitet és az áfonya másik felét kézi bot mixer segítségével összeturmixoljuk. Ha a hűtőbe tesszük 1-2 óra hosszára akkor megkeményedik és nem öntet lesz, de, mint egy áfonya habot rákanalazhatjuk a sütemény tetejére.
eredeti recept:
https://www.fittanyuka.hu/afonyas-torta-kokusztejszines-ontettel/
———
Vissza