4 burgonyás gratin

2014.02.05 23:50

Hozzávalók:

  • 2 főzőhagymaPotato Gratin
  • 1 édesburgonya
  • 3 rózsaburgonya
  • 3 sárgaburgonya
  • 3 lilaburgonya
  • 3 paradicsom
  • 2 féle reszelhető sajt: mozzarella, cheddar, stb összesen 20 dkg
  • kakukkfű
  • só, bors
  • olaj
Elkészítés:
 
A burgonyákat alaposan megmossuk, ha szükséges, meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymákat szintén karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon karamellizáljuk. Egy tűzálló tálat enyhén kiolajozunk és a karamellizált hagymákat beletesszük, majd tetszőleges sorrendben (rétegenként 1-1 színűt, vagy felváltva, halszálkamintában, stb.) a négyféle burgonyát és a paradicsomot is beletesszük a tálba,  majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Tehetünk még rá zúzott fokhagymát vagy őrölt pirospaprikát is. 
Lefedjük alufóliával és kb. 1 órára forró sütőbe tesszük. Amikor a krumplik már puhák, levesszük a fóliát és rászórjuk a tetejére a sajtot és 15-20 perc alatt pirosra sütjük. 
Vissza