Cikkek archívuma

Tejfölös fokhagymás pulykamell (pulykatokány)

2014.05.03 03:35
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell 40 dkg gomba 3-4 gerezd fokhagyma 1 nagypohár tejföl 1 cs petrezselyemzöld só, bors mustár olaj 1 cs orsótészta A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és amíg a gombát felszeleteljük, állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olajon...

Csirke gyros pitában

2014.05.03 03:33
Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell (kb. 60 dkg) 1 jégsaláta 1 kígyóuborka 2 db paradicsom 1 kisebb fej lilahagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 kispohár tejföl só, bors görög sült fűszerkeverék olaj (olivaolaj) 4 db pita A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük a görög...

Töltött paprika

2014.05.03 03:28
Hozzávalók: 4 db kaliforniai paprika 40 dkg darált hús 20 dkg trappista sajt 1 cs újhagyma 1 tojás só, bors pirospaprika zsemlemorzsa ételízesítő vagy leveskocka A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk, és összekeverjük a darált hússal, amit ízesítünk sóval, borssal, pirospaprikával,...

Vargabéles eperöntettel

2014.05.03 03:20
Hozzávalók: 1 cs réteslap 40 dkg túró 1 kispohár tejföl 25 dkg cérnametélt 2 db tojás 5 dkg mazsola 10 dkg vaj 3-4 ek cukor 1 cs vaníliás cukor (citromhéj) 40 dkg eper A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hozzákeverjük a vaj felét. A túrót áttörjük és a cukorral...

Spárgakrémleves

2014.05.03 03:17
Hozzávalók: 50 dkg spárga 1 nagyobb burgonya 2 db leveskocka 2 dl tejszín citrom só, bors szerecsendió vaj A spárgát meghámozzuk (fás végeit levágjuk), a fejeket levágjuk és félretesszük, a szárakat felkarikázzuk és 1 l vízbe feltesszük főni, persze hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is....

Csirkemell spárgával és újburgonyával

2014.05.02 01:22
Hozzávalók: 2 db csirkemell filé (kb. 1 kg) 50 dkg zöld spárga 50 dkg újburgonya 25 dkg koktélparadicsom 2 dl tejföl só, bors, mustár olaj, vaj Az újburgonyát sós vízben egybe főzzük meg, ha megfőtt, akkor vágjuk karikákra. A spárgát megtisztítjuk (fás végeit levágjuk) és kb. 5 percig...

Epres panna cotta

2014.05.02 01:21
Hozzávalók: 6 dl tejszín 3 ek. cukor 4 lap zselatin 1 rúd vanília 25 dkg eper A tejszínt a cukorral, a vanília kikapart belsejével és héjával együtt lassú tűzön 8-10 percig főzzük. Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt levesszük a tűzről és kivesszük a vanília rudat, majd a...

Ricottás paradicsomos tészta

2014.04.26 06:16
Hozzávalók: 35-40 dkg maccheroni vagy rigatoni tészta 75 dkg ricotta 25 dkg koktélparadicsom 4 gerezd fokhagyma 2 nagy citrom bazsalikom só, bors, olivaolaj chilipaprika (aki szereti a csípőset) A tésztát sós vízben főzzük meg (ne főjön szét). Reszeljük le a citromok héját, és az egyik...

Töltött cukkini

2014.04.26 06:14
Hozzávalók: 2 cukkini 30 dkg darált hús 20 dkg gomba 1 vöröshagyma 2 dl tejszín olaj só, bors, ételízesítő, pici petrezselyemzöld A cukkiniket kettévágjuk és kikaparjuk a magjait, amit félreteszünk. A hagymát apróra vágjuk, pici olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és a...

Spárga rakottas

2014.04.26 02:36
Hozzávalók: 50 dkg spárga 30 dkg sonka 1 ek vaj 1 ek liszt (púpozott ek.) 1 dl tejföl 10 dkg sajt só, cukor A spárgát megtisztítjuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és sós, csipetnyi cukorral ízesített vízben megfőzzük. A spárgát leszűrjük, de a főzővizét nem öntjük ki. A vajból és...
Készíts ingyenes honlapot Webnode